VABILO K SODELOVANJU V ANKETI

Nacionalni inštitut za javno zdravje sodeluje pri izvedbi vseevropske ankete o pivskih navadah v času epidemije korona virusa. Zato vas vabimo k izpolnjevanju kratke, približno 10-minutne ankete o vaših izkušnjah in pivskem vedenju v času epidemije ter predvsem za pomoč pri pošiljanju povezave na vprašalnik čim širšemu krogu ljudi, preko svojih službenih in osebnih povezav.
Cilj te vseevropske raziskave, v kateri sodeluje 20 držav, je raziskati morebitne spremembe v pitju alkoholnih pijač v času trenutne pandemije. Z izbruhom SARS-CoV-2 so bili v evropskih državah uvedeni različni ukrepi za zajezitev epidemije, ki so povzročili spremembe v vsakdanjem in javnem življenju, vključno z možnimi spremembami v načinu in/ali količini pitja alkoholnih pijač. Ker je trenutna pandemija dogodek brez primere, z nepredvidljivimi vplivi na vsakdanje življenje, želimo s tem vprašalnikov raziskati njene posledice, ki se nanašajo predvsem na pitje alkoholnih pijač. Raziskava je nastala kot rezultat sodelovanja strokovnjakov iz različnih raziskovalnih inštitutov v Evropi, vključno s Technische Universität Dresden (Nemčija), bolnišnico Clínic de Barcelona (Španija) in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (Slovenija).
Neposredna povezava do slovenske raziskave: https://bildungsportal.sachsen.de/umfragen/limesurvey/index.php/239155?lang=sl
Vabljeni k sodelovanju!

Zdravstveni dom Brežice
Černelčeva cesta 8, 8250 Brežice

Tel: 07 4991 400
Tajništvo: 07 4991 449

Fax: 07 4991 450
E-mail: info@zd-brezice.si