Orodje za dostopnost

SKOČI DO OSREDNJE VSEBINE
E-STORITVE
07 4991 400 info@zd-brezice.si

 

Naročanje: 07 49 91 470

ORDINACIJSKI ČAS ambulante, PREŠERNOVA CESTA 13, BREŽICE:

 

Dan Ordinacijski čas Ordinacijski čas
Ponedeljek od 7.00 do 14.00
Torek od 13.00 do 20.00
Sreda od 11.30 do 18.30
Četrtek - CPZOPD od 7.00 do 14.00
Petek od 7.00 do 14.00

 

OBLIKE NAROČANJA: Naročanje je možno v ordinacijskem času osebno, po pošti, po telefonu: (07) 4991 467 ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Naročite se lahko tudi preko portala eNaročanje: https://narocanje.ezdrav.si/.

 

POOBLAŠČENA OSEBA za vodenje čakalnega seznama: Petra PODLOGAR, srednja medicinska sestra, Zdravstveni dom Brežice, Černelčeva cesta 8, 8250 Brežice, tel. št.: (07) 4991 467, elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

NAJKRAJŠE ČAKALNE DOBE

  • zelo hitro: 40 dni
  • hitro: 60 dni
  • redno: 95 dni

 

Čas za malico: dopoldne od 10.00 do 10.30, popoldne od 15.30 do 16.00 ure.

 

DODATNE INFORMACIJE:

 

Naročite se lahko z napotnico osebnega izbranega zdravnika ali brez nje. V primeru naročila brez napotnice, dobite termin po opravljeni triaži napotnice s strani zdravnice.

 

Na pregled se lahko naročite z izdano napotnico pod stopnjami nujnosti ZELO HITRO, HITRO in REDNO. NUJNIH NAPOTNIC NE SPREJEMAMO, z njo se oglasite v URGENTNI PSIHIATRIČNI AMBULANTI (najbližje Brežicam so ambulante v Psihiatrični bolnišnici Vojnik ter na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana).

 

Dobili boste datum in uro pregleda. Prosimo, da se termina držite – tako glede dneva kot glede ure. Želje po pregledu izven določenega termina, kot tudi neudeležba na pregledu brez predhodnega opravičila, po nepotrebnem daljšajo čakalne dobe in čakalni čas v čakalnici pred ambulanto.

 

Ob ponedeljkih, torkih, sredah in petkih smo v ordinacijskem času dosegljivi za uporabnike specialistične psihiatrične ambulante, ob četrtkih pa za uporabnike Centra za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog (CPZOPD).

 

Za pregled potrebujete urejeno zdravstveno zavarovanje, sicer ste samoplačnik. Prosimo Vas, da s seboj prinesete tudi vse laboratorijske izvide in izvide drugih specialistov, če ste bili zaradi podobnih ali istih težav že pregledani pri drugih zdravnikih.

 

Nujnost pregleda je vezana na Vaše psihično stanje in ne na pravno-formalne okoliščine – če na primer potrebujete mnenje za invalidsko ali zdravniško komisijo, to ni razlog za nujni pregled.

 

Vsi dokumenti, ki jih sami predložite ambulanti (na primer izvidi), in vse, kar pri pregledu poveste, je varovano kot poklicna skrivnost. Z Vašo zdravstveno dokumentacijo se lahko seznani sodišče ali sodni izvedenec po nalogu sodišča, če je to nujno potrebno za sodni postopek. Prav tako so do seznanitve izjemoma upravičene druge institucije, če imajo za to izrecno zakonsko podlago in če dokažejo, da je seznanitev nujno potrebna za vodenje uradnega ali drugega postopka iz njihove pristojnosti. Vaš morebitni delodajalec do seznanitve ni upravičen, prav tako do seznanitve niso upravičeni vaši svojci brez vaše privolitve. Tudi sami ste upravičeni do seznanitve s svojo zdravstveno dokumentacijo na način vpogleda ali pridobitve njene kopije, če boste to želeli. Svoje zdravstvene podatke (na primer informacijo, da ste pri nas v obravnavi) in pridobljeno kopijo zdravstvene dokumentacije lahko sami posredujete drugim osebam, če tako želite. Pri nas lahko tudi dobite potrdilo, da ste pri nas v obravnavi, brez diagnostičnih opredelitev in opisa Vašega psihičnega stanja. Druge informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov so dostopne tudi na spletni strani Zdravstvenega doma Brežice v rubriki »varstvo osebnih podatkov«.

 

ZDRAVSTVENI DOM BREŽICE

Černelčeva cesta 8

8250 Brežice

© 2024 Zdravstveni dom Brežice. - Vse pravice pridržane. 5ka Agencija